menu
Meer informatie info.nl@lsinnoventa.com of bel 030 2210710

Shockwave Therapie

Hoe werkt het?

De shockwave behandeling is non-invasief en afhankelijk van het type apparaat worden pneumatisch of piezo-electrisch gegenereerde schokgolven via het handstuk in het weefsel overgebracht. Afhankelijk van het handstuk en het model wordt radiale (divergerend) of gefocusseerde (convergerend) shockwave therapie gegeven voor de behandeling van o.a. tendinopathien, calcificaties, rupturen en fasciopathie plantaris. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.

Evidentie

De meeste wetenschappelijke onderzoeken zijn uitgevoerd met de Swiss DolorClast. Deze clinische studies voldoen aan de evidence-based criteria en tonen de effectiviteit en veiligheid van een shockwave behandeling met het Swiss DolorClast apparaat. Lees hier de gerandomiseerde gecontroleerde (RCT) studies.

Alle indicaties waarvoor de effectiviteit van shockwave is aangetoond staan op de pagina INDICATIES.

Uit de PEDRO (fysiotherapie) database blijkt dat 15 van de 20 shockwave studies zijn uitgevoerd met de Swiss DolorClast. Lees hier meer over PEDRO.

In de praktijk

Middels palpatie of beeldvorming wordt het pijnpunt gelokaliseerd en wordt contactgel aangebracht. Na enkele eenvoudige instellingen van de apparatuur wordt het handstuk op de huid gezet en kan met de behandeling worden gestart. Een behandeling van 2000 pulsen duurt enkele minuten en verbetert resultaat wordt veelal binnen 2 a 3 behandelingen bereikt. Graag informeren wij u over de recente ontwikkelingen van shockwave therapie, de wetenschappelijk aangetoonde effecten van een shockwavebehandeling en presenteren we onze nieuwste shockwave apparatuur.