menu
Meer informatie info.nl@lsinnoventa.com of bel 030 2210710

Over EMS / LS Innoventa

Pionier en marktleider

De Zwitserse fabrikant EMS is de uitvinder van de radiale shockwave therapie! In 1999 werd de EMS Swiss DolorClast geintroduceerd en in 2001 werd het eerste shockwave apparaat op de Nederlandse markt afgeleverd. Door wetenschappelijk onderzoek, technologische ontwikkeling en een intensieve samenwerking met gebruikers hebben we veel ervaring opgedaan en staat de shockwave apparatuur van EMS bekend om haar kwaliteit en bewezen effect!

Evidence-Based

De EMS Swiss DolorClast heeft vele level 1 publicaties in de internationale peer-reviewed literatuur. Daarmee voldoet de EMS shockwave apparatuur aan de evidence-based criteria en heeft de Swiss DolorClast haar effectiviteit en veilige werking bewezen. Hierbij een link naar enkele onderzoeken op PDF die zijn uitgevoerd met de Swiss DolorClast.

FDA approval

De Swiss DolorClast heeft een FDA approval, waardoor dit het enige radiale shockwave apparaat is dat mag worden gebruikt op de Amerikaanse markt. De FDA is een Amerikaanse organisatie dat de kwaliteit en veiligheid van medicijnen en medische apparaten bewaakt.

Geaccrediteerd voor Olympische Spelen

EMS is dé geaccrediteerde leverancier van shockwave apparatuur voor de Olympische Spelen. De EMS Swiss DolorClast werd gebruikt op de Olympische Spelen van Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en ook in 2014 weer in 3 poliklinieken in Sochi.

Aksel Lund Svindal sprak openlijk over zijn snelle hertsel na enkele shockwave behandelingen met de Swiss DolorClast en won vervolgens de gouden medaille op de winterspelen van Vancouver. De behandeling van enkele topsporters is gedocumenteerd en gepubliceerd door prof. dr. Christoph Schmitz en dr. Mark Henne in Medical Sports Network.

Swiss DolorClast Academy Cursus

LS Innoventa is de organisator van de Swiss DolorClast Academy Course. Deze cursus in theorie en praktijk wordt gegeven door Mr. Jon Wide uit Groot Brittanië, en Dhr. Andre Stroet uit Nederland. Schrijf u in voor de volgende cursus die als 'zeer goed' wordt beoordeeld door onze cursisten.